زندگینامه جناب أستاد ملا احمد کاکه محمود نويسنده تفسير قرآن به زبان كردى

_ در بهار سال 1950 میلادی در روستای (یالانپی) در بخش خورمال ، استان حلبچه ى شهید، چشم به جهان گشود. نام كامل او: (احمد کاکه محمود علی خدر) أست.

_ در سن (6 تا 7) سالگی وی را به حجره ى مسجد روستا فرستاده اند، و اولین استاد او ملا سید حسین بود، كه در خدمت او شروع به خواندن قرآن و الفبای عربی و آداب اسلامی و تجوید قرآن می‌کند. وکتاب های (احمدی ، گلستان سعدی و عوامل جرجانی و برکوی) را نيز درخدمت ايشان میخواند و بهره ى فراوان مى برد .

_ بعدا برای ادامه تحصیل در علوم شرعی به روستا وشهرهای متعدد کردستان عراق و ایران می‌رود و در خدمت چندين عالم مشهور وبزرگوار کردستان دروس شرعی را ادامه مي دهد ، كه أز جمله ى آنها می ‌توان به : ( ملا مصطفی در روستای (هانه ی دن) ، ملا سید نجم الدین طه در روستای (ته پی سه فا)، ملا باقر بالک و شاگر ایشان (سید مسعود) در روستای بالک ، ملا محمد بهاالدین در مسجد جامع خورمال ، ملا محمد ملچه ور در سال 1966 ميلادى، در روستای (نه وی)، شیخ نورالدین موفتی در مسجد دارالسلام در حلبچه ى شهید، شیخ خالد موفتی در مسجد جامع حلبچه ى شهید ، ملا محمد عه بابه یلی در مسجد دارالاحسان حلبچه ى شهید، آخرین استاد وی جناب شیخ عثمان عبدالعزیز در مسجد پاشا حلبچه ى شهید بود.

_ بعدا در در مؤرخه 24/1/1967 میلادی به دانشکده اسلامی در حلبچه ى شهید که مدیر آن جناب ملا علی عبدالعزیز بود می‌رود و دوران دانشکده را با موفقیت به پایان رساند.

_ در سال (1971) میلادی در محضر جناب شیخ عثمان عبدالعزیز، إجازه ى إفتاء وتدريس علوم شرعى مي گيرد.

_ جناب أستاد احمد کاکه محمود مجموعا (18) سال به تحقيق در علوم شرعی پرداخته است، و وقت خود را به كسب اين علوم اختصاص داده است.

_ در سال (1972) میلادی ازدواج می‌کنند و (9) فرزند به نام های ( فاروق، عرفان، سمیه، نسیبه، هدی، سهیب، محمد، کوچر، هدیه) نتيجه ى زندگى مشترك او است.

_ در أوایل سال (1977) شروع به تأليف وترجمه می‌کنند، و أولین کتاب ترجمه شده خود را در باره وجود خداوند متعال به نام ( خدا از دیدگاه علم ) از عربی به کردی ترجمه می‌کند و به چاپ میرساند، و از آن موقع به بعد ایشان نوشتن را ادامه داده اند وبیشتر از (28) أثر بعد از خود به جا گذاشته اند. برخی از کتاب های ایشان عبارت اند از: (تفسير قرآن به زبان كردى بنام (تفسير رامان در معانى ومقاصد قرآن) أقوال علما واعتقاد به خدا ، آزادى در اسلام، پرورش در اسلام، خداپرستی وعبادت در اسلام، جهاد در اسلام، أحكام صلح و پیمان در اسلام، صلح در اسلام، سیاست در اسلام، دسته ای از روشنفکران اسلام، قانون زندان در اسلام، عاقبت ستمکاران در اسلام، یهود را بشناسید، سوسیالیسم یا اسلام در حل کردن مشکلات مردم أست؟، حكم مشاركت در پارلمان و وزارت، آهنگ و موسیقی از دیدگاه فرموده های پیامبر اسلام (ص)، امتحان در راه خدا، شخصیت مسلمان همانطور که در قرآن و فرموده های پیامبر به آن اشاره شده است، سوال های أبدی: از کجا به کجا؟ وبرای چه؟، عقیده اسلامی زیر سایه ی روشنایی درک و فهم دانشمندان گذشته، زنان وکار زنان در اسلام، مشکلات اجتماعی وحل آنها در اسلام).

 _ ایشان در آواخر عمر مباركشان يعنى أز سال (1992) ميلادى شروع به نوشتن يك تفسیر مختصر وجذاب براى قرآن كريم به زبان شیرین کردی كردند، وآن در سال (2005) ميلادى به اتمام رساند، كه تا كنون پنج بارتجديد چاپ شده است.

_ در تاریخ (17 رمضان 1407هجری) مصادف با (18 / 5 / 1987 میلادی) همراه با جمعی از علمای حلبچه وسیروان و مناطق اورامانات و شارزور به رهبری جناب أستاد عثمان عبدالعزیز به جمهوری اسلامی ایران هجرت کردند، ودر تاریخ (17 / 10 / 1407هجری) مصادف با (14 /6 / 1987میلادی) تأسيس حزب (حرکت اسلامی در کردستان عراق) اعلام کردند. أستاد احمد کاکه محمود یکی‌ از مؤسسین وأعضای شوراى آن بود، و تا زمان وفاتش عضو دفتر سیاسی آن حزب بود.

_ وسر أنجام در صبح روز پنجشنبه (25 / 1/ 2007) میلادی در فصل زمستان در شهر حلبچه ى شهید وفات کردند و أورا در يك مراسم بی نظیر در گورستان گولان به خاک سپرده شد.

_ بعد أز وفات أستاد احمد کاکه محمود چندین پروژه ى عالی در تأليف و رسانه به ايشان اختصاص يافته است. وأكنون پروژه هایش (تبليغ ودعوتگرى) به عنوان بزرگ‌ترین و بی نظیرترین پروژه به شمار مى روند، و صاحب بزرگ‌ترین صفحه ى فیس بوک هستند که بیش از (2,500,000) لایک دارد، وهمچنین يك سايت رسمی به آدرس (www.ahmadkaka.org) و سايت تبليغ ودعوتگرى به نام صداى اسلام (www.dangiislam.org) دارد. 


نوشته شده توسط : عرفان احمد کاکه محمود